Sigues FELIÇ

La rutina diària recolzada per la ciència que et portarà a ser una persona més feliç

A Nordholistic, com a centre que acompanya a les persones a gestionar diferents àmbits de la vida (des de la salut fins a l’auto-coneixement) sabem que la FELICITAT es una cosa innata i natural als éssers humans. Hem vingut aquest món a ser feliços!!! Però per determinades causes i creences que ens han o hem inculcat ens porten a la infelicitat i el patiment. Entenem que la FELICITAT és un estat que s’ha de treballar. Afortunadament però, també sabem que el nivell de felicitat d’una persona no està escrit a foc en el nostre ADN i que és una capacitat que podem desenvolupar. Així és: amb la pràctica, podem adquirir eines per elevar el nostre nivell de felicitat!
Aprofitem doncs aquest 20 de març, dia mundial de la FELICITAT per acostar-vos humilment les 5 rutines diàries ( recolzades per la ciència) que et faran una persona més feliç. Endavant!

1. Actualitzar i canviar la vostra rutina
Si trobeu que en la vostra rutina diària hi ha qualsevol acte o objecte que us bloqueja, us proposem canviar-lo! Per exemple, és preferible despertar-se una hora abans pels matins, que patir l’estrès que pot provocar apurar massa a l’hora de sortir del llit. Si el connectar-se a les xarxes socials pels vespre us està impedint anar a dormir a una hora prudent, cal canviar aquesta rutina. Alliberarem la nostra ment i mica en mica anirem millorant també les habilitats cognitives, minvades per la falta de son i descans reparador mental, corporal i energètic.

2. Meditar
Els estudis demostren que en els minuts just després de la meditació, experimentem sentiments de calma i satisfacció, així com una major consciència i empatia. I la investigació demostra fins i tot que la meditació regular pot reafirmar permanentment el cervell per augmentar els nivells de felicitat, menor tensió, fins i tot millorar la funció immune.
Hi ha persones que pensen o creuen que meditar és passar 20 minuts al dia en una posició de lotus mentre canteu en sànscrit. Pot ser tan simple com tancar els ulls durant dos minuts al dia i observar la teva respiració. Com la majoria dels hàbits, quan es tracta de la meditació la freqüència és més que la longitud. És millor meditar 2 minuts al dia durant 21 dies (que es quan es crea un hàbit), que 2 hores durant dos dies i després deixar de meditar.

3. Dedicar una mica de temps a allò que t’agrada
Llegir un capítol del llibre començat el passat estiu , una conversa ràpida amb un amic o fins i tot un regal petit, pot produir impulsos significatius i immediats en el poder cognitiu i el rendiment. Aprofita aquest fantàstic recurs per donar-te cada dia un capritx saludable, divertit i beneficiós!

4. Fer exercici
La ciència ja afirma fermament que l’exercici és una de les cures més efectives per a l’estrès, l’ansietat, la depressió i moltes altres malalties.
No cal ser un esportista d’elit, una cosa tan senzilla com fer una passejada de 20 minuts o una classe de ioga, pot marcar una gran diferència. Quan estigueu atrapats mentalment, et proposem moure’t!

5. La gratitud
En tot allò en el que us concentreu a diari, és el que crearà una tendència a la vostra vida. Si sempre us centreu en les coses que xuclen energia i en pensaments negatius, cultivareu una percepció de la realitat equivocada. Una de les maneres més simples de canviar aquesta percepció és amb una pràctica de gratitud.
Quan escriviu una llista de “tres coses bones” que han passat durant un dia, el vostre cervell es veurà obligat a escanejar les últimes 24 hores buscant possibles coses positives: coses que han portat rialles petites o grans, sentiments reconfortants d’una feina ben feta, connexió reforçada amb la família, o un raig d’esperança per al futur. En només cinc minuts al dia, això entrena el cervell per ser més hàbils a l’hora de notar i centrar-se en les possibilitats de creixement personal i professional i aprofitar les oportunitats per actuar sobre ells.

I fins aquí les nostres aportacions per tal d’acostar-vos en el vostre camí cap a la felicitat! Us encoratgem a regalar-vos temps de qualitat que aportarà benestar i alleugerirà la ment i us convidem com sempre a provar una de les nostres sessions de ioga, a iniciar-vos o entrenar-vos en la meditació amb els nostres concerts meditatius, o a endinsar-vos en l’auto-coneixent fent un dels nostres tallers vivencials. Us podem assegurar que totes les opcions son summament beneficioses per assolir aquest bé tant preuat: que és la pròpia felicitat.