Los pensamientos negativos

Identifica, gestiona i transforma els teus pensaments negatius!

Què és un pensament negatiu o tòxic?

Col·loquialment podem definir els pensaments «negatius» o “tòxics” com a pensaments desfavorables i només útils per provocar-nos neguit, patiment i abatiment. Son judicis i afirmacions des de el costat fosc, veient l’ampolla mig buida.

Diuen els experts que és normal experimentar fins a 3 pensaments negatius al dia. Al cap i a la fi, no és qüestió d’auto enganyar-nos i tancar els ulls als obstacles, dificultats i preocupacions de la vida quotidiana. Les frases de motivació que envaeixen avui en dia les xarxes i de les quals fins i tot s’han creat empreses dedicades, poden estar molt bé, però sincerament, de res serveix tenir una tassa, l’escriptori de pantalla i el Facebook ple d’aquestes frases positives si no es realitza una feina interior de canvi des de la motivació personal diària i constant.

Un diàleg negatiu, limitant i obsessiu amb la nostra ment, moltes vegades ens atrapa a una espirall de desesperança, desassossec i en el pitjor dels casos ens pot abocar a una depressió. És per això que aprendre a gestionar i transformar els pensaments negatius recurrents a la nostra ment, és una eina per viure la vida, de salut general que permet reduir l’ansietat i avançar a la vida amb plenitud.
La clau està en evitar deixar-nos arrossegar per aquests patrons de pensaments negatius on gairebé, sense adonar-nos, prohibim l’entrada a la resiliència, la motivació o a la superació personal. Ara bé, davant la presència insistent i en alguns moments molt poderosa dels pensaments negatius o tòxics, només cap una opció possible: aprendre a identificar-los, gestionar-los i a transformar-los.

 

Ara vegem com fer per gestionar els pensaments negatius o tòxics.

Aprèn a gestionar els pensaments negatius entenent el seu mecanisme.

La presència constant de pensaments negatius acaba generant un estat emocional negatiu. Això és un mecanisme fàcil d’entendre per molta gent, però complex de canviar i no ho fem principalment, perquè no ens donem el temps ni utilitzem les estratègies adequades per a gestionar aquests pensaments tan tòxics per la nostra salut mental.
Per exemple, parlem d’aquell moment del dia que sortim de la feina amb el cap ple de coses no sempre agradables, anem a comprar cansats i preocupats pel munt de coses pendents que tenim per fer a casa, i quan realment arribem, tenim una bola de pensaments negatius al cap, ben difícil de pair. No obstant això, preferim no parar-li atenció i desconnectar per tal de no aprofundir en l’arrel dels problemes. Malauradament, cada cop que ignorem aquests pensaments, es van arrelant a la nostra ment i dia a dia, els pensament tòxics passen a ser emocions “negatives”.
És llavors que el nostre discurs intern canvia la nostra qualitat de vida. Si permetem que aquesta situació s’allargui en el temps, obrim la porta trastorns com l’ansietat i a patologies com la depressió.
Dit això, podem entendre com funciona aquest mecanisme, i pot ser el moment de buscar formes actives per a gestionar els pensaments negatius i tòxics des de la base.

Identifica els pensaments negatius i accepta sense resistència que es produeixen.

Ara us convidem a posar-nos en marxa!

 

ANALITZAR: Per començar, una cosa ben evident: analitzem fins a quin punt estan afectant els pensament tòxics, obsessius o limitants en el nostre dia a dia. Posa’ls-hi nom per poder-los posar remei! Us proposem en aquest moment escriure en una llibreta o diari tots els pensaments negatius que tenim en moments puntuals. Per exemple, uns minutets abans d’anar a dormir, o potser, avançar 5 minuts el despertador per fer-ho a primera hora del matí, que és quan tenim la ment més descansada. Quan és indiferent. El més important és tenir aquests pensaments ubicats i localitzats.

IDENTIFICAR: Quan portis un temps fent el registre dels pensaments negatius, podràs identificar d’una manera natural els que son recurrents, els més malignes i els que realment son innocus. Unes setmanes de registre podria estar bé per començar, però recorda d’anar fent
aquesta “feina” regularment perquè els pensaments negatius tenen el mal costum d’anar-se
renovant i fent-se forts sense el nostre consentiment ????

ACCEPTA: Aquest és el punt principal i més important a l’hora de gestionar els pensaments negatius: no els hem d’amagar ni bloquejar. Es tracta només d’acceptar-los tal com són, tal com venen. Per això és fonamental el següent punt que proposem.

PASSA A L’ACCIÓ I MEDITA: Ja és ben conegut l’abast en la salut que proporciona la meditació a tots els nivells, i el cert és que amb la pràctica regular de la meditació es nota un alleujament significatiu de pensaments negatius, dolorosos, de por o d’enuig que es troben constantment en la ment. Per altre banda, la meditació permet aconseguir una major comprensió i connexió amb nosaltres mateixos i per tant, podem identificar, acceptar i donar sortida a tots aquests pensament.

Amb la meditació entrenaràs la capacitat per a fluir i gestionar els pensaments tòxics!

 

Avui en dia moltes vegades la sensació de solitud ens desmotiva a dedicar-nos aquests moment de cura personal tant importants pel nostre benestar. És per això que a Nordholistic organitzem periòdicament sessions de Meditació guiada acompanyats amb el só de bols de quars, bols tibetans, gong, didgeriddo, pal de pluja, tambor oceànic, tambor xàmanic i altres instruments que ens ajuden i acompanyen a connectar amb la nostra essència i des d’aquí estar més presents, entrenant la nostra ment per a fluir i gestionar els pensaments tòxics. Aquestes sessions ens aportaran uns moments únics on poder connectar amb nosaltres mateixos amb l’acompanyament d’un grup de persones amb les que poder compartir les experiències sentides. Propera meditació guiada, aquí.

Altres vegades és la falta del preuat temps la que ens impedeix una cosa tan bàsica i senzilla però que ens aporta tants beneficis, com és la meditació. Per aquests casos, des de Nordholistic hem organitzat un repte, pensat per a totes aquelles persones interessades en la meditació però que pel motiu que sigui, prioritzen a dedicar el temps a d’altres activitats o no es volen desplaçar. Si aquest és el teu cas, t’oferim l’oportunitat de participar al nostre REPTE 21 DIES DE MEDITACIÓ, que consisteix en una llista de difusió de Whatsapp, a on la mestra de ioga i reiki Montse Viciana, us enviarà cada dia un mantra i l’acompanyament musical necessari per prendre’s uns minuts enormement beneficiosos per a la salut física i mental.

 

repte

 

És totalment gratuït i ho pot fer qualsevol persona tingui l’experiència que tingui en meditar. Només calen ganes de començar el canvi, acceptar el compromís i molta il·lusió! Us convidem a apuntar-vos el més aviat possible, ja que aprofitarem la propera lluna plena del 23 de novembre per donar inici a aquest meravellós REPTE. Us podeu apuntar directament en aquest formulari de contacte.

Canvia els teus pensaments negatius a positius.

Un cop identificats, analitzats i acceptats el gruix del nostres propis pensaments negatius i com estan afectant al nostre dia a dia, hem de treure punta al nostre pensament crític i treballar sobre tots aquells pensaments recurrents i perjudicials que ens estiguin afectant.

 

Contrasta, qüestiona i relativitza.

Contrasta: Què justifica aquest pensament? Quines proves tinc de que això que em preocupa és un perill o risc cert? Ves fent aquestes mateixes preguntes a cada un dels pensaments, pensa la resposta i apuntala al diari. No donis rellevància a un pensament negatiu només pel fet de ser-ho!
Trobaràs que en alguns casos, hi ha preocupacions justificades sobre les quals hauràs d’aplicar solucions concretes, però trobaràs d’altres que et provoquen desassossec i realment NO HO MEREIXEN. Una de les maneres de solucionar-los, és contrastant la seva validesa.

Qüestiona: Descarta ara els pensaments no rellevants i posa sota la lupa els rellevants, d’un en un i cerca evidencia que demostri o contradigui cadascuna d’aquestes idees. Per exemple:
-“Crec que em faran fora de la feina perquè no estan contents amb mi”- Quin tipus de queixa concreta has rebut dels teus caps? Potser t’ha arribat a tu un rumor? Has rebut alguna notificació formal de finalització de la relació laboral? o potser has sentit dos companys “comentar” quelcom sobre tu……
Sigues crític/a amb les teves percepcions de l’entorn i qüestiona quines son les motivacions reals d’aquests pensaments. Veuràs com en molts casos, només cal posar-los a prova per comprovar que no estan suficientment fonamentats.

Relativitza: La millor manera de reduir els pensaments tòxics no justificats és formulant-lo de forma adequada. Per exemple:
-“Crec que em faran fora de la feina perquè no estan contents amb mi”- Avui en dia no tinc proves suficients de que això ha de passar, a més, jo m’esforço cada dia en la meva feina i sempre dono el millor de mi mateix/a ( pensa en exemples d’aquestes idees, segur que les trobes). Per altre banda, si això passés, haig de preparar-me per a què sigui una bona oportunitat per buscar una altre sortida laboral, i potser trobar una feina que em permeti …….( tenir un millor sou, que estigui més a prop, conciliar millor la vida familiar, etc). Aquesta és una manera fantàstica de relativitzar els pensaments negatius recurrents i es pot aplicar a casi bé tots els àmbits de la nostra vida.

Desfés-te dels estats d’ànim negatius i omple’t d’energia positiva.

Ja ho sabem: la ment pot tornar-se negativa i tòxica. Si això passa, el millor es obrir-li una finestra per a què s’oxigeni, per a què vegi noves perspectives i possibilitats. Posem-ho en pràctica, aprenguem a reconèixer i gestionar els nostres pensaments! És per això que us encoratgem a regalar-vos temps de qualitat que aportarà benestar i alleugerirà la ment. Una activitat com el IOGA us ajudarà especialment en aquest sentit i us proporcionarà infinitat de beneficis enriquidors.
A Nordholistic oferim fins a 8 tipus de ioga, especialment pensats per cada requeriment personal. Segur que trobes el teu! Aquí podràs trobar el que més s’adapta al que tu vols, i aquí tens els horaris.
I per concloure, et volem fer arribar un missatge. Tant si has aterrat a aquest escrit per que tens pensaments negatius, tant si arribes aquí simplement per curiositat, et volem dir:

 

“”Esperem que aprofiteu aquestes paraules per anar cap a dins i connectar …
per després poder anar cap a fora i … expandir!“”

 

Us convidem a posar-vos en contacte amb nosaltres, estem sempre disposats a trobar resposta a les vostres aspiracions/objectius!